DSC_4404
Олена Сайтз – віце президент , та директор програм UAACE:
Хочу підвести підсумки третьої міжнародної навчально-тренінгової програми   «Весняна Академічна Школа Буковель 2017»,  яка відбулася  у форматі творчо-педагогічної майстерні під назвою «Майстерня постіндустріального навчання» в період з 20 по 25 травня в Буковелі,Івано Франківська область.

21 травня (неділя) відбулось урочисте відкриття програми та перший день роботи; Виступили гості, представникі українських і міжнародних освітніх програм: Оксана Десятнюк – ТНЕУ, доктор економічних наук, член виконкому асоціації (м. Тернопіль, Україна); Олена Сайтз – віце президент Міжнародної культурно освітньої Асоціації (м. Чикаго, США), член виконкому асоціації;
Todd J.BBlayone – президент освітньої консалтингової компанії Vistas Canada Edu (м. Осгава, Канада); Olav Aarna – віце-ректор із досліджень та розвитку Естонської бізнес-школи, доктор філософії, доктор наук у галузі інженерії, радник урядів та учасник проектів з питань реформування системи освіти та забезпечення якості вищої освіти (м. Таллінн, Естонія); Vik ArhusTorstein– вищий виконавчий адміністратор, Nord University Business School ( Норвегія);
Олег  Куклін – директор Черкаського державного бізнес коледжу (Черкаси, Україна).
MART KIKAS – ментор Естонської бізнес-школи,  засновник та виконавчий директор IT-компанії Hanzaware Ltd. та видавничої компанії Wanderstories Ltd., консультант зрілих компаній та стартапів з питань розвитку бізнесу та стратегій інтернаціоналізації переважно в регіонах Балтики та Східної Європи (м. Гельсінкі, Фінляндія) провів двогодиний тренінг на тему  Business Mentoring— новий формат передачі досвіду й умінь у навчальному процесі;  – менторство;   – практичний кейс.
DSC_4388DSC_4404DSC_4419
22 травня (понеділок) та 23 травня (вівторок) програму проводили  Тод Блейон та Олена Михайленко, канадськи партнери.
Тод Блейон MA  – дослідник EILAB UOIT, Канада, спеціаліст з цифрових освітніх технологій та психології навчання і міжнародний освітній консультант, власник Vistas Canada Edu.
Олена Михайленко, к.е.н. – асоційований дослідник лабораторії освітньої інформатики (EILAB) Університету Онтаріо Інституту Технологій (UOIT), Канада, лідер проекту “Трансформуюче онлайн-навчання в Україні”.
Тези виступів та тренінгових практик в ці дні: – дискусія «Що таке пост-індустріальне навчання і які зміни в університетах потрібні ?»; – тренінг «Визначення власного профілю цифрових компетенцій GTCU». – презентація проблемно-орієнтованого навчання (PBL). Активності в групах з ідентифікації; – вечірня сесія першого дня (одна година) онлайн спілкування з учасниками дистанційного тренінгу не відбулась. – розгляд культурних моделей та впливу цінностей на розвиток людини, організації, країни. Активності в групах за моделями Хофстеде і WVS. Визначення власного ціннісного профілю. — тренінг: «Пост-індустріальне мислення (критичне мислення, плюралізм, демократизація відносин навчання, глобальне цифрове навчання)»; – активності в групах з вирішення проблем щодо підвищення конкурентоспроможності університету; – відбулась вечірня сесія (одна година) онлайн спілкування з учасниками дистанційного тренінгу .
DSC_4408
DSC_4422DSC_4444
24 травня (середа) відбулися виступи запрошених доповідачів :
Михайло Жук – кандидат філософскіх наук, доцент, завідуючи кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Сумський Універсітет.
Тема виступу –  «Інноваційна культура як освітній тренд четвертоі промислової революції».
Джордж Лупашку-Пруна (George Lupascu Pruna) – крос-культурний бізнес-консультант, акредитований в ITIM International-The Hofstede Center. Mагістр в області корпоративної психології і лідерства і бакалавр з промислової автоматизації. На основі культурної моделі Хофстеде 6D, Джордж консультує міжнародні компанії та інтернаціональні команди, які реалізують проекти по всьому світу: у Нью-Йорку, Празі, Брюсселі, Києві,  Шанхаї. Тема виступу –  «Практичне використання культурних відмінностей в бізнесі”
В цей день також відбулось обговорення перспектив співпраці, розробки спільних проектів, грантів, пройшла робота в секціях. Було підготовлено і принято текст Маніфесту від учасників міжнародної програми «Весняна Академічна Школа Буковель-2017».
Пройшло урочисте вручення міжнародних сертифікатів.
Було запропановано єкскурсійну програму для всіх бажаючих.
DSC_4433
DSC_4525DSC_4527
25 травня (четвер) програму було завершено, організовано виїзд учасників та проведено розрахунки з приймаючою стороною в Буковелі. Велику роботу провели члени виконкому Оксана Десятнюк та Роман Кулик, завдяки чому мінімізувалися витрати, сформувався необхідний бюджет і була можливість провести всі розрахунки вчасно.
 
Зауваження до проведення програми:

  • потрібно відмітити злагоджену роботу оргкомітету, досвід попередніх років було враховано і вся організація заходу пройшла успішно.;
  • — не можливо переоцінити внесок курівництва та працівників ТНЕУ – оформлення залу, технічний ресурс, роль організіторів – приймаючої сторони, спонсорська підтримка, організація додаткового тренінгу в стінах універсітету;
  • велика подяка волонтерам та активним учасникам , хто неодноразово відвідує нашу програму в Буковелі;
  • значну финансову допомогу надала спонсорська організація та партнер заходу – Міжнародна культурно освітня організація (ICEA);
  • ми отримали нових членів асоціації з числа учасників програми.

  Я особисто високо оцінюю проведення програми «Весняна Академічна Школа Буковель 2017» і дякую колегам за співпрацю.
 
Червень 2017

ICEA третій рік поспіль виступила спонсором весняної академічної школи в Буковелі.
Метки:    

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *